Dining Room Design


It’s always nice if our house become unify with nature around it. Like this contemporary house, built in loblolly pines. To be fuse with nature, this single family residence use natural elements. This house built in assembling method. The house is composed entirely of off-site fabricated elements and ready-made components.

(more…)

Advertisements

A ravine bordering a golf course becomes site of this modern living residence. An H-shaped house plans of double height volume is main structure of this house. Defined by service and bedroom wings flanking a great room for entertaining the couples’ family and grandchildren. The master suite on the ground floor consists of a study, bedroom, dressing rooms, bath and exercise room. The second floor contains an office and guest bedrooms. (more…)

This is custom designed condos. Owners can create own interior design of their living spaces, from floor plans to personal preferences for finishes and colors with BVH Architects helping. (more…)

Rising above two existing art-deco buildings, this apartment is a new tower located at the heart of Vancouver’s heritage district. The scheme continues the practice’s investigation into contemporary interventions within historic structures, explored previously in a high-rise context with the Hearst Tower in New York. The project is also an example of a building that combines living and working in one location, encouraging social activity and balancing energy consumption between its mix of daytime and night-time uses.

The project involves the restoration of the A-listed 1921 Ceperley Rounsfell Building – returning the entire internal double-height volume to its original configuration – and the retention of the facade of the B-listed Royal Financial Building, dating from 1929. The new tower comprises ten storeys of offices, including shops and a restaurant, and twenty-six storeys of apartments with underground parking. The relatively even twenty-four-hour spread of energy demands has enabled full advantage to be taken of a central cogeneration plant – the first of its kind to be used in Vancouver. It is planned to run on bio-diesel as primary fuel and combined with an absorption cooling plant can supplement both cooling and electricity requirements for the building.

Developed in response to the local climate, the concept for apartment has been sensitive to seasonal sun paths, prevailing winds, humidity levels, air temperatures and precipitation rates specific to the location. Directional wind profiles and solar exposure have been used to help determine the facade design and external building form to achieve lower thermal loads and opportunities for open balconies and natural ventilation. This building will also be a green building in a more literal sense. The top of the tower, the balconies, and a roof terrace at level 4 will be green spaces, introducing planting and trees to the precinct area, irrigated naturally via a rainwater harvesting system. This apartment called as Jameson House, and designed by Foster Architects.

This modern house regionalized to fit and accent the site’s dramatic beauty. Responsive to the site and preserve some of the characteristics of the mesa and be an organic part of it. It’s sense of expansive shelter indoor, warmth, comfort and protection, with a commingling of interior and exterior worlds.

Two L-plan shaped stone walls define the main spine and heart of the house. It’s permanent contemporary building elements of copper, steel and glass. With more than 2,000 square feet of developed exterior patios, roof terraces and skywalks, the house allows Nature to claim its heart.This house designed by archaeoarchitects.

The exploration of mass form, structure, and proportion, supported with innovative design also sophisticated technology, all focused in order to get brand new creation. Look at this house architecture design, this house is realization of expressive and creative idea through architecture with aesthetic wrapping and functional design.

Designed by Ridwan Kamil, for his own house, beside use secondary skin, this house created with floating structure and elements. Built on trapezium land, main building has U letter style with front part of house askew to street, so make the interior layout separated. But, the architect composite room so it opens one to another through transparent playing and a domination of grill lines in interior. (more…)

The beach buildings design architecture, which are slightly skewed in plan from one another, are organized around a pool and terrace to the south and a hedge-enclosed tennis court to the north. The pool runs parallel to the bluff and broadside to the squash house, which has a sitting area overlooking it. A curved, open porch at the eastern end of the squash house looks obliquely across the pool towards the mouth of Northeast Harbor.

(more…)

Next Page »