April 2009


What factors that living spaces look more comfortable? Larger space of course. Like this loft house interior design. The spatial concept of expanding and contracting the volume of the loft allowed for big open spaces such as the living and dining areas. But, as consequent, comfy bedrooms and playrooms are smaller. There is no matter with that because owner wants the house like an art gallery. Who care about bedroom anyway, because we spend a lot of time in the living and dining areas, am I right? In order to enhance the continuity of the space, we set up a line of sight with views of daylight at both ends. Big windows in the living and dining room frame lovely views of the church across the street. Translucent sliding glass doors in front of the middle bedroom/office obscures work-related clutter. The result is very nice, and lovely. A big area for dining and living room can be transform into functional room easily. Designed by Ellen Honigstock Architects.

modern loft house interior design ideas1

modern loft house interior design ideas1

(more…)

Advertisements

In many communities, a public space is an important thing to keep mutual relationship between members. Just like this building, intended to be place to congregate, socialize, view work of provincial artists and enjoy the breathtaking landscape vistas that envelop the region. This community modern house utilizes a reduced palette of cool-toned materials. Expanded aluminum panels, with fine openings, sheaths the street wall and entry canopy and draws the visitor to the stair tower that subtlety rotates to orient the visitor to the adjacent parcel and the new main entry door. The tower is wrapped in the same aluminum material and conceals an open expanse of grey glass behind it. Upon entry, the visitor is greeted by the expansive view of the creek and identifies that the twist of the floor plan geometry now aligns the building with the axis of the wooden footbridge and the creek. The visitor then continues the spiraling journey around the open common space, through a large operable glass wall panel out to the dining terrace prow with a sweeping view of the full extent of the creek in the foreground and Apache Leap rock formation in the distant hills. This new modern building is a renovation and expansion of an existing two-story block building and addition of an exterior dining terrace. The lower level is developed into kitchen, mechanical and storage spaces and the upper level is designed as an open gathering space. The south-facing wall of the upper level of the existing building is removed to expose the volume within. The remaining form is rendered to closely match the shadow tones of the surrounding hills and acts as both backdrop and anchor for the new addition. Architects: Blank Spaces.

modern public house design ideas1

modern public house design ideas1

(more…)